Almapektin

BellyWell összetevői:
almarost, csicsóka, alma, édeskömény, szőlőmag
Legfontosabb hatóanyagai:

Ásványi anyagok, nyomelemek: kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, fluor, jód, szelén, réz, króm, mangán

Egyéb növényi hatóanyagok: pektin, inulin, illóanyagok

Élettani hatásai tapasztalatok és kutatások szerint:

Az almapektinnek és az almarost savtartalmának köszönhetően segíti az emésztést.

A székrekedés és hasmenés esetén egyaránt javasolható az almapektinnek köszönhetően.

Tanulmányok igazolják, hogy hasmenés esetén a bélben olyan baktériumok működnek, amelyek az almapektint védő réteggé alakítják a hurutos bélnyálkahártyák felszínén.

A székrekedés enyhülését salakképző anyagai révén segíti a pektin.

Hozzájárulhat a belek hatékony tisztulásához, bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez, hiszen az almapektin és csicsóka kiváló tápláléka a vastagbélben található jótékony baktériumoknak.

Ezáltal az immunfolyamatokat is támogatja, így számos betegségben illetve azok megelőzésében nyújthat segítséget.

Dr. Dieter Schrenk vezette kutatások kimutatták, hogy az almapektin javítja a bélnyálkahártya egészségét növeli a bélben termelődő méregtelenítő enzimek mennyiségét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a pektinben gazdag alma rákmegelőző hatást fejt ki a vastagbélben.

Megköti a bélben a rákkeltő (karcinogén) anyagokat, így csökkentheti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

Az alma pektin anyaga segít a szervezetből kiüríteni az ólmot, a higanyt és más mérgező nehézfémeket.
Az inulin és a pektin természetes úton harmonizálja a koleszterinszintet, ami a szívbetegségek és a szívrohamok fő rizikófaktora. A pektin jelenlétében az elfogyasztott koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül.

Inulin tartalmának köszönhetően támogatja a máj könnyebb glikogénképzését (cukoranyagcserét), ezáltal javítja a máj méregtelenítő, és anyagcsere-funkcióját.

Cukorbetegség esetén is előnyös a fogyasztása.