Vörös szőlő

Naponta lenne rá szükséged, ha

  • szív- és érrendszered megerősítéséhez hatékony segítségre van szükséged
  • javítanád a vérkeringésed és csökkentenéd az infarktus kockázatát
  • érelmeszesedésed van
  • cukorbeteg vagy
  • természetes módszerrel szabályoznád a vércukorszinted
  • ha herpeszed van
  • szeretnéd elkerülni a daganatos betegségeket
  • elősegítenéd a vérképzést
  • fokoznád az anyagcseretermékek kiürülését
  • segítenéd az emésztésed
  • fokozott szellemi és/vagy fizikai igénybevételnek vagy kitéve

Napi 1 kanál belefér?

Élettani hatásai tapasztalatok és kutatások szerint:

Gazdag gyulladásgátló hatású polifenol vegyületekben, melyek jó hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre, szerepet játszanak az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában, a véredények rugalmasságának megőrzésében, vércukorszint szabályozásában
A polifenolok közé tartozó tanninról kutatók megállapították, hogy vírus (pl.: herpeszvírus) inaktíváló hatása van.

Rendszeres vörös szőlő fogyasztása javíthatja a vérkeringést, csökkentheti az infarktus kockázatát, illetve a daganatos betegségek kialakulásának esélyét.

Gazdag vas- és folsavtartalma a vérképzésben fontos.
A kálium vízhajtó hatása elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését.
Pektin tartalma a jobb emésztést segíti elő.
Könnyen emészthető szőlőcukor tartalmá fokozott szellemi és/vagy fizikai igénybevétel esetén előnyös.

Vörös szőlő legfontosabb összetevői:

Ásványi anyagok, nyomelemek: kálium,vas, magnézium, réz, cink, szelén
Vitaminok: C, B1-, B2-vitamin, folsav
Polifenolok tárháza: flavonoidok pl. kvercetin, tannin, antocianinok, rezveratrol, csersav
Tartalmaz még pektint és szőlőcukrot.