Csicseriborsókrém felturbózva
Ízletes, színes és élettel teli, céklával, zellerrel, sárgarépával felturbózott csicseriborsó krém, amit ehetsz mártogatósként zöldségekhez, húsokhoz, alapkrémnek szendvicsre, pitába, tortillára. Minden évszakban imádni fogod!
A csicseriborsó íze nem túl intenzív, ezért nagyon jól kombinálható alapanyag. Felhasználásának csak a kreativitásunk és a rendelkezésünkre álló egyéb alapanyagok szabnak határt.
Amit most mutatni fogok Neked, azt tetszés szerint kiegészítheted.
Hozzávalók:
- 1 csésze száraz csicseriborsó (vagy főtt üveges változat is)
- szezámmag krém (tahini) elhagyható
- fűszerek: fokhagyma, hagyma, babérlevél, római kömény, só,
- olívaolaj
- Instant (Citrom, Cékla-sárgarépa, Zeller-sárgarépa)
Elkészítés:
Éjszakára (minimum 12 óra) beáztattam, így duplájára duzzadt. Miután leöntöttem az áztatólevet és újra átöblítettem, sós vízben hagymával, 2 babérlevéllel 10 percig forralva főztem, majd alacsonyabb lángon még tovább rotyogott úgy 25-30 percet.
A főzőlé egy részét, kis olívaolajat, 2 gerezd fokhagymát, 1 csapott teáskanál római köményt hozzáadva botmixerrel passzíroztam össze.
Készítheted rusztikusra vagy egészen krémes állagúra, kedved szerint. (A képen alul a rusztikus változat látható, mert az eddig hűségesen szolgáló botmixerem motorja beadta a kulcsot. De így is éppen jó lett.)
Mielőtt elfeleztem volna a krémet, 1 teáskanál Citrom instantot kevertem bele.
A krém egyik feléhez 1 púpos evőkanál Cékla-sárgarépa instantot, a másikhoz pedig Zeller-sárgarépa instantot kevertem.
Így nagyjából 400-500 g nyers zöldségnek megfelelő mennyiségű tápanyaggal növeltem az értéküket. Ráadásul egy-egy mozdulattal két különböző karakterű, isteni finom krémet sikerült varázsolni.
Fogyasztási javaslat:
- sűrű mártogatósként csíkokra vágott uborkával, cukkinivel, sárgarépával, zellerszárral
- alapkrémnek pitakenyérbe, tortillára, szendvicsre
- húsok mellé is nagyon finom
TIPP:
Kapható főtt csicseriborsó üvegben, azzal hirtelen ötlettől vezérelve is elkészítheted a krémet.
Tálalás előtt keverd bele az instantot.
A csicseriborsó legvonzóbb tulajdonsága, hogy sok növényi fehérjét tartalmaz, a benne lévő szénhidrátok lassan emésztődnek, magas rosttartalmának köszönhetően pedig sokáig nem leszel éhes.
Jó étvágyat kívánok!
Miért fogod szeretni a WellVitalt?
Ide kattintva megtudod a részleteket.
CSATLAKOZZ A WELLVITAL ADVENTHEZ
0 hozzászólás