Egészséges fagyi házilag
A mai árak és minőség mellett különösen nagy értéket látok az egyszerűen, házilag elkészíthető finomságokban, és külön öröm számomra az, hogy ilyenkor sem kell az egészséges és finom kérdés vonatkozásában kompromisszumot kötnöm.
A legegyszerűbb hűsítő finomságot mutatom most meg. Nevezhetném receptnek is, ám annyira, de annyira egyszerű, hogy inkább az ötlet kategória, viszont annyi értéket képvisel, hogy az már majdnem túlzás 🙂
Hozzávalók:
- joghurt; tejszín; növényi tejszín
- instantok
- jégpálcika készítő szett, de ha épp nincs, kicsi műanyag poharak is jók
- hely a mélyhűtőben
2 féle színű-ízű zöldség-gyümölcs jégkrémet csináltam:
A jégpálcika készítőm térfogata összesen 3 dl, ezért 1,5-1,5 dl joghurtot tettem 1-1 pohárba.
Ehhez kevertem az instantokat.
Sárga: 1 ek. Ananász-homoktövis + 1 ek. Sárgarépa-alma instant (ez utóbbi édesít)
Rózsaszín: 1 ek. ÉlerErő Gránátalma instant + 1 ek. Cékla-sárgarépa instant (ez utóbbi édesít)
Menet közben is könnyen változtathatod az ízeket az arányokkal.
Tipp: ha kevésbé szereted a “tejes” alapot, akkor hígítsd vízzel, nyáron így még üdítőbb lesz.
Elkészítési idő:
5 perc alatt összekevered a hozzávalókat, következő 5 percben már mindent el is pakoltál 🙂
+ 2 óra fagyasztóban
Mi a legnagyobb előnye, hogy instantot használva saját magad készíted?
- nincs benne tömegnövelő, stabilizátor, színezék és cukor
- az instantnak köszönhetően sokkal intenzívebb az ízélmény
- kis mennyiségbe sok hatóanyag koncentrálódik
- nyalánkságba bújtatva 30-50 dkg nyers gyümölcs-zöldség könnyedén elfogyasztható
- kevesebb energiába kerül, mint elmenni a boltba
Használd a „fagyi” kuponkódot és 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg bármelyik instantot!
Jó étvágyat!
0 hozzászólás