Egészségmegőrzés koronavírus idején

Szerző:

A WellVital a sikered záloga. 

Ide kattintva megtudod a részleteket.

Íme a legkedveltebb termékeink

Napi 1 kanállal megennél?

Egészségmegőrzés koronavírus idején

A világon és Magyarországon is terjedő vírus kisebb vagy nagyobb mértékben mindenki életét megváltoztatta. Ennek fényében nem csinálhatunk úgy, mintha minden a régi lenne, fel kell vennünk a lépést a változásokkal. Egyértelmű, hogy legnagyobb kincsünk nem a vagyonunk, nem a pénzünk, hanem az egészségünk. Nézzük is át együtt, miért kiemelkedően fontos az egészségmegőrzés koronavírus idején!

Talán nem is szorul különösebb magyarázatra, hogy egészségről a maga teljességében csak akkor beszélhetünk, ha testünk és lelkünk egymással, a környezetünkkel és a világgal is harmóniában van.

Ha valamilyen téren kimozdulunk az optimális helyzetből, vagyis valamelyik területen deficit keletkezik, akkor mint egy kártyavár, borul az egész összhang, vele pedig az egészség.

Sokan esnek abba a hibába, hogy meggyőzik magukat, minden rendben, nincs ok a lassításra, az átgondoltságra, hiszen „csak” egy kicsit stresszesebb az adott időszak.

Azonban egy felborult, egyensúlyból kimozdított állapot huzamosabb ideig nem tartható fenn anélkül, hogy valamilyen komolyabb jele ne mutatkozna meg az életünkön.

A mindennapi stressz, a mostani vészhelyzet miatti félelem, a munkahelyek elvesztésének aggodalma mind hozzátesz ahhoz, hogy egészségünk veszélybe kerüljön. Ha pedig ez megtörténik, megnyílnak a kapuk a vírusok, betegségek előtt.

Lelki egészségmegőrzés koronavírus idején!

Mint fentebb már megállapítottuk, lelkünk, vagy ha úgy tetszik – fizikai síkon- az idegrendszerünk épségének megtartása kiemelkedően fontos abban a zűrös és sok téren kilátástalan helyzetben, amiben vagyunk.

De mit tehetünk a lelki harmónia, és a kiegyensúlyozott idegrendszer érdekében?

Az alábbiakban átveszünk pár olyan ötletet, amelyek sokat tudnak segíteni, hogy Te és szeretteid könnyebben át tudjátok vészelni ezt az időszakot!

Minőségi idő a családdal

 Ti is minimális alkalommal teszitek ki a lábatokat a lakásból? Otthon vannak a gyerekek és kezd egyre kisebbnek tűnni a lakás?  

Ez per pillanat nagyon sok családnál mindennapos problémaként jelenik meg, ám nem kell, hogy így legyen.

A vírus előtti, munkával, rohanással, bevásárlással és idegeskedéssel töltött időszak nagyon sok minden volt, csak jó nem. Valljuk be, sosem volt elég idő beszélgetni a párunkkal, a gyerekekkel, sosem volt elég idő egymásra.  Mindig közbeszólt valami… a háztartás, a főzés, sietni kell, otthon is dolgozni kell…

Próbáljuk meg a bezártságot nem büntetésként, hanem lehetőségként felfogni. Ha lehetőségként tekintünk rá, egészen másképp fest az egyenlet.

Játszatok együtt, beszélgessetek, használjátok ki ezt az időt azokra a dolgokra, amikre eddig nem jutott annyi figyelem, mint amennyi kellett volna. Arra is rávisz a helyzet, hogy újító módon álljunk a  megnövekedett háztartási feladatok megszervezéséhez. Kis gyerekek mellett nem könnyű, de játékossá téve közös programot csinálhatunk belőle. 

Sok apró, kreatív változtatás és az egymásnak szentelt figyelem, ha elfogadással párosul, olyan pozitív energiákat adhat, amikre még nem is gondoltatok.

Én idő

Természetesen a szürke hétköznapokban nem csak egymásra nem jut elég idő, de magunkra sem. Itt az ideje ezt is pótolni!

Használd ki azokat az órákat (amit eddig bevásárlással, oviba és suliba rohangálással töltöttél), amikor nincsen sürgős dolgod, és csinálj valami olyan, ami a Te saját egyéni boldogságod szolgálja!

Vedd kezedbe a régen halogatott regényeket, készíts házi szépség maszkot, végezd el az online tanfolyamot, amire eddig nem volt időd, próbálj ki új recepteket, vagy új testmozgást (a jógát például lakásban is jól lehet művelni) …a sor végtelen.

Bármit csinálhatsz otthon, ami Téged örömmel tölt el, építi személyiséged, tudásod és kizökkent a mélabúból. A lényeg, hogy érezd: rólad szól, boldogít és támogatja a lelkedet.

Tedd félre a híreket

Tudjuk, hogy fontos követni a vírussal kapcsolatos híreket, ám most, hogy a csapból is csak koronavírus folyik, nemcsak felesleges, hanem kifejezetten ártalmas is, ha egész nap ezzel vagy elfoglalva.

Távolodj el a híradásoktól! Próbáld ki, hogy naponta egyszer, kora este nézed át a legfontosabb (de tényleg csak a fontos) történéseket, információkat.

Ha valami extrém sürgős vagy fontos történik napközben, azt úgyis meg fogod tudni, nem kell egész nap a tv-én és a neten lógnod!

Ha megtanulsz elszakadni a rossz hírektől, rövid időn belül érezni fogod, hogy a bezártság és egyhangúság is sokkal elviselhetőbb lesz!

Tavaszi nagytakarítás

Hihetetlennek tűnhet, hogy valaki a takarítással szórakoztatja magát, pedig egy kiadós tavaszi nagytakarítás bizony jó hatással van az emberre. 

Ess neki a ruhásszekrénynek, válj meg azoktól a ruháktól, amiket nem szoktál hordani (ezeket a legjobb, ha elajándékozod, vagy önzetlenül jótékony célra ajánlod fel), rendezd át a lakást, mosd ki  a függönyöket, csinálj egy komplett nagy fertőtlenítést, nézd át a konyhát, mindent, ami eszedbe jut. Tervezd meg, melyik nap mit fogsz megcsinálni, haladj szépen fokozatosan, ez a napirend kapcsán is nagy segítség lesz.

Rendezett környezetben jobb lesz a hangulatod is, miközben a kiadós rendrakás intenzív fizikai mozgást kínál a négyfal között is. Ráadásul a vírus miatt még külön jól is jön egy alapos takarítás.

Tervezz előre a vállalkozásodban is

Ha Te is a vállalkozó vagy, ráadásul a koronavírus miatt még a munkád is erősen megcsappant, ne húzódj vissza a csigaházadba!

Az átmeneti rossz időszaknak vége lesz, a kérdés csak az, hogy az addig eltelt időt mire akarod használni?

Most van időd előre tervezni, mikor mit szeretnél fejleszteni, milyen új szolgáltatásokat fogsz bevezetni. A legtöbb vállalkozás folyamatosan küzd az időhiánnyal. Fordítsd hasznodra a rád szakadt időt, gondold át, milyen úton mentél eddig, milyen úton szeretnéd folytatni és ehhez milyen lépések szükségesek.

Keresd fel online azokat a partnereket, akik segítségedre lehetnek a céljaid elérésében, hiszen most van lehetőségetek hosszasabb megbeszélésekre, ötletelésekre.

Fejlődj, tanulj, tervezz, fejlessz és meglátod nem csak inspirációval és új ötletekkel leszel gazdagabb, de az új célok és meglátások sok új lendületet is fognak adni.

Fizikai egészségmegőrzés koronavírus idején!

Amellett, hogy lelkünket és idegrendszerünket igyekszünk a lehető legjobb karban tartani, nem szabad megfeledkeznünk fizikai állapotunkról sem!

A koronavírus miatt lényegesen hosszabb időt töltünk el a négy fal között, mint korábban, ennek következtében a szabad levegőn eltöltött és a mozgásra szánt idő lényegesen kevesebb, fizikai állapotunk így könnyen szorulhat háttérbe.

Mit tehetünk, hogy fizikai állapotunkat otthonunkban is fenntartsuk?

Napi mozgás

Ne legyünk restek otthon elővenni a jógamatracot, vagy a rég feledésbe merült kondigépeket, súlyzókat.

Számos olyan testmozgás van, melyeket különösebb eszközigény nélkül, otthonunkban is könnyedén elvégezhetünk. Interneten pár perc alatt változatos edzésprogramokat találhatunk, melyek mindenféle mozgásformát foglalnak magukban. Választhatunk gerinctorna, jógagyakorlatok, nyújtógyakorlatok, aerobik videók, táncos edzések vagy akár gyerek tornák közül, így a család minden tagja megtalálhatja számára a tökéleteset.

Ha eddig nem mozogtál, vagy éppen új edzésformát próbálnál ki, akkor itt a lehetőség, hogy ne csak hasznosan töltsd el az otthoni szabadidődet, hanem fizikai egészségedért is jelentős lépéseket tegyél. 

Kiegyensúlyozott táplálkozás

Az egyik és legfontosabb, amit az egészségünkért megtehetünk, ha odafigyelünk táplálkozásunkra. Szervezetünk azt hasznosítja, abból építkezik, amit megeszünk, megiszunk. Ezért nem mindegy, hogy a bevitt tápanyagok milyen minőségben, mennyiségben, arányokban és időszakban kerülnek elfogyasztásra. 

Igyekezzünk odafigyelni, hogy – még home office esetén is – naponta többször táplálkozzunk. Azt is célszerű szem előtt tartani, hogy kisebb mennyiségeket együnk, mint korábban, hiszen a mozgás hiánya miatt többet raktározhat el szervezetünk, ezért hamar szert tehetünk pár fölösleges kilóra.

Minőségi vitaminok bevitele 

A kiegyensúlyozott táplálkozással szorosan összefügg, hogy ne csak a mennyiségekre, hanem a minőségre is figyeljünk.

Szervezetünknek napi szinten számos vitaminra van szüksége, melyeket a legcélszerűbb természetes módon és nem szintetikus vitaminok formájában szervezetünkbe juttatni.

A szükséges napi zöldség és gyümölcs elfogyasztása a vírus közbenjárásának köszönhetően nehezebb és költségesebb, mint korábban, miközben nagyságrendekkel fontosabbá vált.

Az ember most nem szívesen megy boltba, főképp nem piacra, így rá van szorulva a korlátozott választékban és kérdéses minőségben elérhető zöldségekre és gyümölcsökre. Viszont még mindig kötve vagyunk az idénygyümölcsökhöz és csak reménykedhetünk, hogy a megvásárolt termékek legalább a következő vásárlásig őrzik frissességüket..

Ezek után persze még mindig adott a feladat, hogy hazaérve a beszerzett vitaminforrásokat feldolgozzuk és elfogyasszuk. 

Erre az áldatlan állapotra könnyű és gyors megoldás lehet, ha a szükséges vitaminokat zöldség és gyümölcs koncentrátumokkal, instantokkal, granulátumokkal pótoljuk.

Hogyan segít a WellVital egészséges megőrzésében?

A WellVital instantjai és koncentrátumai olyan szabadalommal védett kíméletes gyártástechnológiával készülnek, mely garantálja, hogy a gyümölcsökben és a zöldségekben található tápanyagok, ásványi anyagok nyomelemek, vitaminok, enzimek, flavonoidok és egyéb növényi összetevők változatlan formában maradjanak meg.

Ezzel nem csak egy gyorsan felszívódó és könnyen emészthető vitaminforrást kapunk, hanem elszakadhatunk az idénygyümölcsöktől, valamint a boltok által kínált lehetőségeken is túlléphetünk.

A Wellvital instantjai, koncentrátumai egész évben elérhetőek, így januártól decemberig élvezhetjük az ellenőrzött, kiváló minőséget változatlan formában.

Továbbá amiatt sem kell izgulnunk, hogy ezeket a koncentrált táplálékokat megunnánk, hisz változatos felhasználásuknak csak a kreativitás szab határt. Bátran fogyaszthatók eredeti formájukban (instantként, sűrítményként), vízben oldva, de keverhetők joghurtba vagy akár turmixba, és remek hozzávalói a sütés-főzés nélküli finomságoknak.

Milyen gyümölcsöt, zöldséget érdemes fogyasztani, hogy hatékonyan megőrizzük egészségünket?

Bodzabogyó

A “természet gyógyszertárának” nevezik a számos egészségügyi vonatkozású felhasználása miatt, valamint gazdag népi hagyománnyal rendelkezik Európában.

Felbecsülhetetlen értékű orvosság volt megfázásra, köhögésre, influenzára, felső légúti fertőzésekre, és meghűléses betegség tüneteinek megelőzésére. Ma már a modern tudomány is igazolja hagyományos felhasználását.

Laboratóriumi és klinikai vizsgálatok egyaránt igazolják a bodzabogyó hatékonyságát számos influenza vírus törzzsel szemben. Klinikai vizsgálatokban A és B típusú influenza vírussal fertőzött betegeknél az átlagos gyógyulási idő 6-10 nap, míg a bodzabogyó kivonatot szedő betegeknél csak 3-4 nap.

A bodzabogyó kivonatot fogyasztók vérében magasabb volt a vírus ellen termelt ellenanyagok szintje, mint azoknál, akik nem kaptak bodzabogyót. Laboratóriumi körülmények között a H1N1 vírus szaporodását is gátolta.

A bodzabogyó kivonat az influenza vírusokon kívül gyengíti, illetve gátolja többféle herpesz vírus hatását is, de tüdőgyulladás illetve tüdőgyengeség esetén is javasolt a fogyasztása.

 A bodzabogyó vírusok elleni hatékonysága kétféle hatásmechanizmuson át érvényesül:

Hatóanyagai a fertőzés kezdeti fázisában blokkolják a vírus azon fehérjéit, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a vírus a sejtbe jutva ott szaporodni tudjon. A fertőzés későbbi stádiumában pedig olyan hírvivő anyagok (citokinek) termelődésére serkenti a szervezetet, amelyek hatására az immunrendszer hatékonyabban tud fellépni a kórokozókkal szemben.
Mivel ilyenkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, nem terem, nagy segítség: Bodzabogyó instant 

Citrom

Sok C-Vitamin mellett az ásványi anyag-, nyomelem és egyéb fitonutriens összetevői támogatják az immunrendszert, javítják a szövetek rugalmasságát. 

Az érett citrom -sajnos, nálunk nemigen kapható- kiváló oldó és méregtelenítő gyümölcs. Magas C-vitamin tartalmának tulajdonítható, hogy segíti a meghűléses betegségek megelőzését.

“A bolti citromot éretlenül szüretelik és utóérlelő vegyszerekkel permetezik, ezért héjának minősége gyengébb.” (Wikipedia)

A Citrom instant egyik nagy előnye, hogy ellenőrzött minőségű, érett citromból készül.

Homoktövis

Száznál több biológiailag aktív komponense miatt különösen népszerű és eredményes a gyógyászatban (a kínai Gyógyszerkönyvben 1977 óta szerepel). Fokozza a szervezet védekezőképességét, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, erős gyökfogó képessége miatt a vírusos fertőzések megfékezésében is hatásos lehet. Magas C-vitamin tartalma már szinte mellékes jellemző.

Ha még nem ismered, nézd meg: Ananász-homoktövis instant

Cékla

Kiemelkedő gyógyhatását rendkívül gazdag ásványi anyag, nyomelem, fitovegyület tartalmának köszönheti. Antioxidáns hatású színanyaga (betanin) támogatja az immunrendszer működését.

Vérképző hatását a népi gyógyászatból ismerjük. Vastartalma miatt is említendő, ami szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelem, mert szerepet játszik az oxigénszállításban, a sejtek energiatermelő folyamataiban, enzimek felépítésében, fontos fehérjék előállításában, immunrendszer működésében.

Cékla-sárgarépa instantunkat itt találod.

Áfonya

Igazi szupertáplálék, antioxidáns hatású színanyagokban, vitamiokban, ásványi anyagokban rendkívül gazdag. Színanyagai mellett az immunrendszer támogató hatását a magas C vitamin és jelentős B vitamin tartalmának is köszönheti.

Fantasztikus hatását szintén csak szezonálisan élvezhetjük, de az Áfonya-feketeribizli instant egész évben a frissen szedett gyümölcs tápanyagait kínálja.

A bélrendszer a táplálás mellett, immunitás szempontjából is nagyon fontos, hiszen legalább 70%-ban rajta múlik védekező-rendszerünk működésének hatékonysága.

 Igazi finomság a BellyWell instant.

Az almapektin egy szuper bélbarát táplálék

Különlegesen sokoldalú vízben oldódó rost, tisztítja a beleket, javítja az emésztést, ezzel a bélflóra egyensúlyának fennmaradásához is hozzájárul. A vékonybélben még érintetlenül halad végig, annak tisztulását segíti, a vastagbél baktériumai számára viszont már tápanyagforrásként szolgál, sőt az almapektint a bélbaktériumok olyan védőréteggé alakítják, ami óvja a hurutos bélnyárkahártya felületét. Mivel a pektin kiegyensúlyozza a széklet víztartalmát, nemcsak hasmenés, hanem székrekedés esetén is hatásos.

Tisztító- illetve fogyókúrák esetén is érdemes építeni rá, mert miközben vizet köt meg, megnő a térfogata, ráadásul a vércukorszint kiegyensúlyozásában is szerepet játszik, mert lassítja a cukormolekulák felszívódását.

A fentiekből jól látszik, hogy az egészségmegőrzés koronavírus idején kiemelten fontos, és egészségünkért több fronton nagyon sokat tehetünk! Odafigyelés, rendszerezés, minőségi vitaminok és máris nagyon hatékony eszközöket vetettünk be magunkért és szeretteinkért!

A wellvital.hu-n megmutatom neked, hogy az egészség természetes állapotunk, a folyton változó körülmények és a felgyorsult élettempó mellett is.
Gyümölcsökkel, zöldségekkel – étrendkiegészítők nélkül –élvezetesen, kényelmesen, praktikusan a mindennapokban.
Szeretettel ajánlom neked, ha számodra is első a családod és a magad egészsége, miközben számtalan más feladatban is helyt kell állnod.