fbpx

Fogadalmak helyett

Szerző:

Egy felmérés szerint ismét az életmódváltással kapcsolatos fogadalmak vezetik a listát.
Persze tudjuk, hogy a fogadalmak többsége pár héten belül feledésbe merül.

Miért nem működnek a fogadalmak?

Ennek elsősorban az az oka, hogy rugalmatlanul valamilyen tevékenységhez kapcsolódnak.
Pl. egészségesebben étkezem, többet sportolok, nem nassolok.

Szokásos forgatókönyv pedig valahogy így néz ki:
Először még nagy lelkesedéssel mész az edzőterembe, képes vagy nemet mondani a desszertre.
Ám az élet hamarosan közbeszól, és kihagyod az edzést. Először még nem tragédia, de amikor megismétlődik bűntudattal, frusztrációval jár, és a lelkesedésed nyomban el is illan.
Kijelenthetjük, hogy e
gy fogadalom tulajdonképpen csak addig tart, ameddig azt megszeged.

További gyengesége a fogadalmaknak, hogy nem kapcsolódik hozzá vész-forgatókönyv.
Ha nem tudsz elmenni edzeni, akkor a „most már úgyis mindegy”-alapon könnyen a másik végletbe esel: hazaérve ledőlsz a kanapéra, és egy film előtt kapcsolódsz ki, az elmaradhatatlan nasival a kezedben.
Ha nem konkrét tevékenységben gondolkodsz, találnál olyan aktivitást, ami jó érzést okoz, és bár eltér az eredeti elképzeléstől, továbbra is a céljaid felé visz.

Fogadalmak helyett legyenek céljaid! 

Jól megfogalmazott célok és a hozzájuk rendelt “határidők”, akkor tudnak az életedben is megelevenedni, ha megtalálod magadban azt a jó érzést, amiért az adott cél elérése fontossá válik számodra. Éld át magadban az élményt, milyen lesz, amikor eléred a céljaidat. Éld bele magad, és tápláld ezt a vágyat szüntelen és persze tegyél érte!

Amit rendszeresen csinálsz idővel szokássá izmosodik.

A szokások odafigyelés nélkül is működnek. Ha tudatosan odafigyelsz és jó szokásokat alakítasz ki, szuper jól megkönnyítik az életedet, a kialakult rossz szokások viszont irgalmatlanul megkeseríthetik.

A fogadalmak tüneti kezelésnek tekinthetők, ám ha tisztában vagy magaddal, saját érzéseiddel, vágyaiddal, amelyeket nem a másoknak való megfelelés hat át, akkor jól kitűzött célokkal áttörheted a mostani kereteidet, és végre megtapasztalhatod a változást.

„Ha egy álmot leírsz egy határidővel, céllá változik.

Ha a célt kis lépésekre osztod, egy tervet kapsz.

Egy terv tettekkel megtámogatva valóra váltja az álmaidat.”

Greg S. Reid

 

Adj magadnak időt végiggondolni az elmúlt évet, sőt az elmúlt 10 évet, hiszen új évtizedet kezdünk írni! Tisztázd magadban, hogy hosszú távon merre tart az életed. Találd meg saját belső iránytűdet!  Fordíts minél több időt önmagad megismerésére, elfogadására. Én ebben látom az igazi siker kulcsát.

Légy türelmes magaddal, és találj megoldásokat arra, hogy a céljaidhoz vezető utat is élvezni tudd…

Kívánom Neked, hogy az új esztendőben lelkesedésed megőrizve sikerrel boldogulj a régi és új feladatokkal, hogy minden nap tudj örülni, és azt érezd, hogy az idő múlása elsősorban az élményekkel gazdagít, miközben az egészséged töretlenül jól szolgál téged.

Napi 1 kanállal megennél?

Íme a legkedveltebb termékeink