Barion Pixel

Instantos csoki bonbonok

 

Csokoládét nemcsak enni, hanem készíteni is nagyon jó.

Bolti desszert helyett a saját készítésű különleges ízű bonbon sokkal szívhez szólóbb meglepetés.

A jó minőségű csokoládé bővelkedik antioxidáns flavonoidokban, WellVital instantok pedig nemcsak különleges ízvilágot adnak, hanem tovább növelik az antioxidáns, ásványianyag és vitamin tartalmat is.

Milyen kedves ajándék, ha valakinek a szívét szeretnéd óvni, így áfonyát és feketeribizlit teszel bele. Vagy tudod, hogy fárasztó időszak előtt áll, és fizikai illetve szellemi állóképésségének növelése fontos neki, így céklával teszed személyessé. Bátran kísérletezzetek a céklával, nagyon finom édes ízt ad.

Díszdobozba, kis zacskóba, zsákocskába csomagolva egészen biztosan nagy örömet fogsz szerezni.

Hozzávalók:

  • 100 g jó minőségű keserű csoki (70%-ossal érdemes próbálkozni)
  • 5 g vaj
  • 1 evőkanál Instant vagy 1-2 kávéskanál Nektár koncentrátum
  • szilikon bonbon forma előny, de nem feltétel

Elkészítés:

Gőz felett olvaszd fel a csokoládét vajjal. Fontos ügyelni arra, hogy a csoki ne melegedjen 45 fok fölé! Nekem nincs hőmérőm, csak azt figyelem, hogy szépen lassan olvadjon. Türelem 🙂
Amikor már krémesre olvadt hozzákeverjük az instantot vagy a Nektár koncentrátumot.
Ha van szilikon bonbon formád töltsd abba, de ha nincs, akkor egyszerűen sütőpapírra öntve készülhetnek belőle a táblácskák, vagy csöpögtetve a csoki tallérok.
Aztán már mehet is a hűtőbe. Legalább egy óra kell, hogy teljesen megszilárduljon. Kivéve a hűtőből, már csak a csomagolásról kell gondoskodni. 

Tipp:

Kipróbálhatod étcsokoládéval és fehér csokival is.
A fehér csokik gyakran nagyon édesek, így ahhoz a savanykás bogyósokat (Áfonya-feketeribizli, Tőzegáfonya instant) ajánlom. Étcsokihoz az édesszájúaknak az édesebb instantokat (Cékla-sárgarépa, Gránátalma instant) ajánlom. Aki pedig a különlegességet szereti próbálja ki Áfonya-feketeribizli instanttal. Attól függően, hogy milyen púpos evőkanálnyi instantot teszel bele, akár 30-40-50 dkg gyümölcs, zöldség lesz a finom desszert része 🙂