fbpx

Nátha ellen természetesen

Szerző:

Februárban már minden érzékünkkel a tavaszt kívánjuk.  Alig várjuk, hogy a téli viseletet végre tavaszira cseréljük.
A melengető nap csalóka még, így nehéz eltalálni a megfelelő öltözetet. A gyorsan változó időjárás mellett könnyen meghűlhetünk, amitől legyengül a légutak ellenálló-képessége, szabad utat adva a kórokozóknak. Manapság is az egyik leggyakoribb a nátha tüneteit okozó rhino-vírus.
Ráadásul hiába vagyunk túl már egy náthán, 2 hét múlva követheti akár egy másik, mert a rhino vírusnak több száz fajtája létezik.

Időnként nekünk sem sikerül elkerüni az orrfolyást, vagy köhögést, hiszen az immunrendszer működését sok-sok tényező is befolyásolja. Gondolok itt a stresszre, és lelkiállapotra.

Ám abban nagyon sokat tudok segíteni, hogy egyszerű, könnyen megvalósítható módon, jobb közérzettel és sokkal gyorsabb legyen a gyógyulás.

Jól működő immunrendszer természetes támogatói

Mozgás a friss, szabad levegőn

A szabadban töltött idő, és mozgás, megfelelő öltözékben fontos dolog.

Megfelelő folyadékfogyasztás

Hűvös, nyálkás, vagy hideg időben hazaérve az első a meleg tea. Indulás előtt elkészítem és termoszban vár ránk. Hársfa és bodzavirág keveréket gyakran használok, más kedvencek mellett. Nem ízesítem semmivel.
Persze mindig van nálunk innivaló a hátizsákban is.

Összebújás, szeretgetés

Felnőttként már gyakran elfelejtkezünk ennek fontosságáról. Ha Te érzed úgy, hogy a betegség akar ledönteni a lábáról, legyél gyengéd és elfogadó magaddal. Hidd el, sokkal gyorsabban fogsz gyógyulni, ha szeretettel viszonyulsz magadhoz.
Kisebb gyerekekkel a testközelség, a nyugodt összebújás segít, hogy gyorsan megoldódjanak a bajok.
Áron már 9 éves nagyfiú, de ilyenkor még mindig nagyon keresi a gyógyító közelségemet…És ez annyira jó érzés…

Ezek eddig mind olyan apróságok, amik semmi különösebb dolgot nem feltételeznek.

Gyümölcsök, zöldségek mindig, minden mennyiségben

A vitaminkapszulákban nem tudják visszaadni azt a csodás védő hatást, amit a természet számunkra a növények formájában megteremtett.
Ilyenkor kora tavasszal azonban kérdés a beltartalom.
A sejtésünket, hogy a pénzünkért silányabb minőséget kapunk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) információi megerősítik:

“A tavasz elején kapható üvegházi termények mind ízletességükben, mind tápanyagtartalmukban elmaradnak a szabadföldön termesztettektől, ugyanis napsütésre és megfelelő hőmérsékleti viszonyokra van szükség ahhoz, hogy egy zöldség, gyümölcs ízvilága a maga teljességében kialakuljon.”

A másik kérdés a minőség után a mennyiség. Mennyit eszel meg naponta? Nyersen fogyasztod? Megrágod alaposan? Hiszen csak így válik kellő mennyiségben elérhetővé a tápanyag szervezetünk számára.

Bármennyire vagyok egészségtudatos, és a munkám is ehhez kapcsolódik, a megszokott lehetőségek között én sem tudnám jól csinálni. Egyszerűen nem lenne rá elég időm!

2005 óta minden élethelyzetben a vákuumszárított illetve vákuumsűrített gyümölcsök, zöldségek fogyasztására építek, mert az év minden napján ugyanazt a kiváló minőséget adják:

  • az alapanyagok szigorúan ellenőrzöttek
  • őrzik a frissen szedett, érett termények beltartalmát

Betegség esetén pedig különösen előnyös, hogy

  • finomak (betegen nem igen kívánunk enni, mert minden energia a gyógyulásra fordítódik. Az emésztés pedig meglehetősen sok energiát kíván)
  • nem veszik igénybe az emésztőrendszert, gyorsan felszívódnak
  • nem kíván semmiféle erőfeszítést, sem a beszerzés, sem az elkészítés, sem elfogyasztás:
  • azonnal az ágyban is fogyaszthatóak, amikor semmihez nincs energiád

Az egyik legnagyobb segítség…

Immunrendszer erősítés szempontjából a listavezetők:

Bodzabogyó

Igazi vírus-gyilkos. Szerepét az influenza leküzdésében a tudomány is igazolja. Ősz óta folyamatosan esszük kisebb nagyobb mennyiségben, instant vagy koncentrátum formában.

 

Homoktövis

igazi nagyágyú az összetevői tekintetében. Ananásszal együtt nemcsak nem csak nagyon ízletes, hanem egymás hatását is fokozzák. A nyálkahártya egészségének megőrzésében, gyulladáscsökkentő hatás miatt kiváló kombináció.

Cékla

Ez is egy igazi szupernövény. Immunrendszer erősítő hatása részben a vas tartalma miatt van, de még rengeteg kincs van benne. De nyersen sajnos kevesen szeretik, ráadásul nagy pancs az elkészítése.
De vákuumszárítva igazi ajándék, és még egy finnyás gyerek is megeszi.

Sárgarépában lévő karotinoidok az immunrendszer hatékony működését nagyban javítják.
Ráadásul a gyerekek imádják instant formában. A javasolt mennyiség többszörösét simán megennék. Nálunk édesség helyett desszertként is szerepel.

Citrom

Érdemes minden nap citromot is fogyasztani az immunrendszer támogatása érdekében.
Arról, hogy miért érdemes a napodat egy 1 pohár citromlével kezdeni, arról ebben a blogbejegyzésben olvashatsz.

Látod, bőven van lehetőséged, van mihez nyúlnod, hogy a saját és a családod egészségét természetesen és könnyedén megőrizd! Mi így vigyázunk magunkra és egymásra, odafigyeléssel, szeretettel, és egy-egy kanálnyi igazi, tápláló, életerőt és egészséget erősítő finomsággal.

Jó szívvel ajánlom Neked is bármelyiket!

Szeretettel: Kriszti

 

(T)EGYÉL

 

 

természetesen
egyszerűen
hatékonyan
a jó közérzetedért!