Nyers vegán torta
Szuper finom, csodaszép torta. Különleges ünnepi alkalmakra és ajándéknak is! Ez a nyers torta az eddigi receptekhez képest több alapanyagot és eszközt igényel.
Nagyjából 20 perc alatt összeállítható, aztán mehet a mélyhűtőbe.
Többféle ízben is készítheted, attól függően, hogy milyen instantot, ízt kedveled jobban.
Hozzávalók és elkészítés:
Alap:
- 20 dkg aszalt, magozott datolya (1 éjszakára beáztatni. Tedd félre a krémhez)
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg áztatott mandula
- 1 evőkanál kókuszolaj olvasztva.
- 2 evőkanál kakaó
- csipet só
Ha túl lazára sikerül, akkor zabpehellyel vagy kókuszreszelékkel teheted szilárdabbá.
Krém:
- 10-15 dkg kesudió (1 éjszakára beáztatni)
- 1 db alma
- Datolya áztató levével összeturmixolni
- 2-3 evőkanál Áfonya-feketeribizli instant
- 1 evőkanál Cékla-sárgarépa instant (édesítésnek)
- 1 kávéskanál Citrom instant
- Ízlés szerint tehetsz bele mézet vagy steviát.
Ha túl laza, kis kókuszreszelékkel vagy útifűmaghéjjal szilárdíthatod.
Csokikrém:
- 1 nagy avokádó
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 2 -3 evőkanál kakaó
- méz
Turmixold össze.
18 cm-es kapcsos tortaformába rétegezd az alapot rá a krémet, majd simítsd rá a csokikrémet.
Tedd 1 órára fagyasztóba, hogy gyorsan megszilárduljon.
Jó étvágyat!
Köszönöm Szőcs Zsuzsának a csuda receptet, az elkészítést, az együtt töltött időt, Szőcs Tamásnak pedig a remek fotókat, felvételeket.
0 hozzászólás