fbpx

Közösségbe kerülve

Szerző:

A gyermek közösségbe kerülése a legtöbb család számára komoly kihívást jelent. Nagyon gyakori, hogy az őszi-téli hónapokban több időt tölt otthon a gyerek betegen, mint a közösségben. Épphogy kigyógyul az egyik betegségből, már jön is a következő fertőzés. Hiába az immunrendszer erősítése érdekében adott sok-sok készítmény. Sok szülő attól is fél, hogy valami nem működik jól a kicsi immunrendszerében.

A statisztikák szerint az iskolába kerülés előtt, az őszi-téli időszakban a gyermekek többségét minden hónapban utoléri a megfázás jellegű betegség, aminek gyógyulása 1-2 hét, és még ehhez jönnek a hányással, hasmenéssel járó betegségek és a többi nyavalya.

Megnyugtatásként szeretném előre bocsátani, hogy ez a nehéz időszak az iskoláskor elérésével lezárul, hiszen az immunrendszer addigra kellően megérik, annak köszönhetően, hogy a kórokozókkal találkozva tapasztal és erősödik.

Az immunrendszer erősítő készítmények többnyire azért nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, mert az igazán jól működő immunrendszer egészséges életvitel mellett alakul, aminek a legalapvetőbb pillérei testi oldalon az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás szabad levegőn, elegendő pihenés, alvás, és ezeknek megfelelő, természetes ritmusa.

Szertetteljes nevelésUgyancsak nélkülözhetetlen védőbástya a következetes, szeretetteljes nevelés adta stabilitás, aminek köszönhetően a gyermek az új helyzetekben is sokkal könnyebben megtalálja a helyét.
Kisgyerekek megbetegedését nemcsak az immunrendszer éretlensége, gyengesége okozza, hanem válasz lehet olyan eseményre, ami túlterhelte a szervezetet (pl. születésnapi zsúr, hosszú autóút, valamilyen sérülés), és betegséggel egyensúlyozza ki azt. A pszicho-neuro-immunológia vizsgálatai egyértelműen igazolják, hogy a lelki és fizikai stressz megnöveli a fertőzésre való hajlamot.
Ráhangolódva gyerekünkre megérthetjük mit érez, hogyan éli meg a helyzeteket, és mitől érezné magát biztonságban.
Segítsünk a negatív érzelmi állapotok (szorongás, félelem, düh, frusztráltság, stb.) kezelésében!
A sok szeretetteljes testi kontaktus és a derűs lelkiállapot is növeli az ellenanyagok szintjét, javítva a szervezet védekezőképességét. Minden életkorban nagyon ajánlott 😉

Egészséges életvitel, érzelmi támogatás, a testi-lelki harmónia kialakításával magabiztosabban, nyugodtabban és következetesen tudod támogatni gyermeked egészségét, immunrendszerének fejlődését, és elkerülheted az indokolatlan gyógyszerhasználatot, aminek következtében az immunrendszer nem tanul meg helyesen reagálni, ráadásul az orvosságok mellékhatásai további terhelést rónak a szervezetre.
Az immunrendszer téves reakcióiról, és arról, hogy mit tehetsz a helyes működés visszaállítása érdekében, ebben a blogcikkben olvashatsz.

“Amit eszel, azzá leszel!” -Hippokrátész 

Az egészséges táplálkozás megvalósítása minden életkorban alapvető fontosságú, ám örökös kihívás. Ha az első 1000 napként emlegetett időszakban, a fogantatástól 3 éves korig jól csináljuk, nemcsak a gyermekünk védekezőképességét erősítjük, hanem a felnőttkori egészség megalapozásához is hozzájárultunk.
Nagy felelősség, és egyben a legnagyobb lehetőség!

Tudjuk, hogy minden gyerek egyedi, és a szülő részéről rendkívül nagy állhatatosságot igényel, hogy jó példát mutatva és megfelelő szokásokat kialakítva engedje útjára gyermekét. Nem könnyű a kivitelezés, főleg amikor az édesanyának vissza kell térnie a munkába, vagy pici tesó van, az ovis korú pedig rendkívül nagy akarattal csak pár ételféleséget és mindig ugyanolyan állagban hajlandó megenni.
A nap végén gyakran szembesülnek azzal az anyukák, hogy aznap megint csak éhséget csillapítottak, de értékelhető minőségű táplálékot, a szükséges mennyiségben nem evett meg a gyermek, vagy mert válogatós, vagy ha szívesen neki is lát a gyümölcsnek, zöldségnek, de pár falat után, már nem fogad el többet, mert fontosabb és érdekesebb dolga van.
Ez a mi saját példánk is. Én sem lennék ilyen nyugodt, ha csak abban a pár falatban és a nem túl alapos rágás végeredményében bíznék.

Indul a nap!

Találkoztam statisztikával mely szerint a gyerekek 26%-a reggeli nélkül indul el óvodába, iskolába.
Leggyakrabban az időhiányt jelölték meg okként, illetve azt, hogy a gyerek nem éhes…

Ilyen tapasztalatok után tényleg egyszerűbbnek tűnik sokak számára, ha zöldségek, gyümölcsök helyett vesz valamilyen vitaminkészítményt a patikában.

Az utánozhatatlan táplálék

A korszerű tudományos álláspont az egészséges étkezés fontosságát hangsúlyozza.
Thomas G. Sherman a Georgetown Egyetem Gyógyszerészeti Központjának adjunktusa szerint:

Hatalmas különbség van az egészséges étkezés, és annak összetevőinek fogyasztása között.
A táplálék-kiegészítők fogyasztásával csupán imitáljuk, ami az egészséges étkezés közben történik. A vitaminok és az ásványi anyagok közötti kölcsönhatást azonban nem tudjuk utánozni a kiegészítőkben. 
Forrás: hvg.hu

Úgy tűnik a természetes tápláléknak nincs tökéletes alternatívája, miképpen a példamutatásnak sincs. Mutass jó példát, úgy, hogy szívesen kövesse gyermeked, hiszen legjobban utánzással tanul.

Íme néhány gyümölcs és zöldség, aminek rendszeres fogyasztásával biztosítod a jó működés alapjait. 

Fogyaszd Te is rendszeresen, hogy megőrizd saját egészséged, hiszen egy anyuka „nem dőlhet ki”, hiszen a nehéz, nyűgös időszakokban nem pótolható.

A KEZDŐ LÉPÉS, HOGY AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS SIKERTÖRTÉNET LEGYEN

 

 

 

 

 

 

 

Bodzabogyó
Vizsgálatok szerint növeli a vérben a gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék számát.
Hatékonynak bizonyult számos influenza (A, B, H1N1) vírus törzzsel és többféle herpesz vírussal szemben.

Cékla
Kiváló influenza és meghűlés elleni szer.
Folsav tartalma szerepet játszik a fertőzések kockázatának csökkentésében, ellenanyag képzésben

Sárgarépa
Magas béta karotin tartalma miatt erős antioxidáns hatású.
Fertőzések megelőzésében, mérséklésében is építhetünk rá, mert emeli az immunrendszer működésében résztvevő limfociták szintjét.
Emellett az izgulós gyermekek emésztőrendszerét támogatja, és hozzájárul az egészséges csontozat és bőr felépüléséhez.

 

Homoktövis
Az őszi-téli időszakban is kiválóan erősíti a szervezet védekezőképességét, csökkenti a gyulladásos folyamatokat.
Erős antioxidáns hatása, fontos a vírusos fertőzések megfékezésénél.
Rendszeres fogyasztása hozzájárul a fizikai, szellemi teljesítőképesség növeléséhez és a stressz oldásához.

Citrom
A C-vitaminok és a bioflavonoidok szerves együttes jelenléte erősíti az immunrendszert.

Csicsóka
Bőséges ásványianyag tartalma (kálium, kalcium, magnézium, foszfor, cink) miatt igazi kincs.
Kiváló prebiotikum: bélflóra egészségének megőrzéséhez és egyensúlyának visszaállításához
Csicsóka instant, Belly Well

A nélkülözhetetlen rostok
A jól működő védekezőrendszer része az emésztőrendszerünk, amelnyek egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek a rostok.
BellyWell instant kiváló forrás.

 

A WellVital oldja az étkezések körüli feszültségeket 🙂

 

Rohanhat a nap, lehet nyűgös a gyerek és ezer a feladat, egy kanálnyi támogatás kéznél van könnyedén, bárhol, bármikor.

A WellVital táplálékokkal csinálhatod egyszerűen, ügyesen, magabiztosan, megnyugtatóan…

Felszabaduló időben, jobb vitalitással tartalmas, egymásra hangolódós, derűs együttléteket teremthettek.

Én ezért imádom olyan régóta a vákumban szárított és sűrített táplálékokat 🙂

Olyan nagyon jó, hogy van megoldás!

Várd felkészült immunrendszerrel a nyirkos, hideg őszi időjárást!

Szinte mindegyik instantot és a Nektárt is próbáltuk már és napi szinten fogyasztjuk valamelyiket. Ha egy zsúfolt napon kevesebb zöldséget vagy gyümölcsöt eszünk megnyugtató, hogy a WellVitallal pótoljuk.
A bodzabogyó egy CSODA!
Az egész család kezdett belemászni egy felsőlégúti nyavalyába, és éppen akkor érkezett meg az első rendelésünk. Én 3×1 kiskanállal ettem 2 napig és nem tört ki rajtam semmi. Azóta több alkalommal is segített a családban mindenkinek.
Utazásnál, nyaraláskor visszük magunkkal.
Horvátországba Ananász-homoktövis, Sárgarépa-alma instantokat is vittük és kevertem minden reggel a családnak.
Kedves Kriszta! Szuper termékek, amiket férjem, kisfiam, kislányom, anyukám, testvérem is fogyaszt már. Valamint minden ismerősömnek ajánlom szeretettel.
A bodzabogyó must have vitamin bölcsis-sulis gyerekekkel😊
Rácz-Müller Orsolya