fbpx

A gyermekkor
hamar
elröppen,
de egy életre
meghatározó
időszak.

Gyermekünk szervezete legtöbbet, legrövidebb idő alatt a fogantatást követő első néhány évben fejlődik, majd formálódik tovább az azt követő 15 esztendőben. Ehhez a szülőknek és elsősorban az édesanyának kell biztosítania a megfelelő feltételeket, körülményeket: a testi-lelki biztonságot adó gondoskodást, egészséges életmódot, legfőképp a kiegyensúlyozott, életkornak megfelelő táplálást legyen szó csecsemőről, ovis-, kisiskolás-, vagy kamasz gyerekről.

Vannak időszakok, amikor szinte mindenen aggódunk:
jól növekedik-, jól fejlődik-e, helyes a mozgása, figyelme, beszéde?…és persze a nevelés megannyi bugyra, ami rengeteg tépelődést okoz: az elkerülhetetlen hisztikorszak, amikor saját türelmünk is fogytán, és utólag a reakcióinkra sem vagyunk büszkék! 

A legrosszabb pedig: amikor megbetegszik, és tehetetlennek érezzük magunkat… 
Mindeközben érkezhet a kistesó…
…és így tovább egészen a felnőttkor küszöbéig.

Kapjuk a sokféle javaslatot, mindenki mást mond, ami nálunk nem válik be, és végül azt érezhetjük, hogy nem értünk hozzá…
Érzelmi állapotunk rendkívül nagy hatással van csemeténk kiegyensúlyozott testi-lelki fejlődésére. Ha saját érzés- és gondolatvilágunkkal nyitottan ráhangolódunk gyermekünkre, felismerhetjük, hogy tükröt mutat. Nehéz belenézni ugyan, de érdemes, mert rengeteget tanulhatunk általa. Kihangsúlyozva: tanulj és nem aggódj!

Mondd, mi az, ami aggaszt?

A soványsága, kövérsége, sápadtsága, a bőrproblémái, érzékenysége, allergiája, emésztési zavarai, vagy több is ezek közül?

Az orvostudomány legújabb álláspontja szerint a fogantatástól az óvodába kerülésig tartó időszak környezeti hatásai például a nevelés, az életmód, – azon belül is a táplálás – sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a felnőttkori egészségre nézve, mint a gének.

Ráadásul a helyes táplálkozás szerepet játszik a felnőttkori népbetegségek az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az allergia megelőzésében is.

Eleinte szinte minden rajtad múlik, hiszen a várandósság, illetve a szoptatás alatt azt “eszi” a baba, amit az anya, tehát az anyának kell nagyon egészségesen és tudatosan táplálkoznia!

Ezt követően az életkornak megfelelő kiegyensúlyozott minőségi táplálkozással kell biztosítani a tápanyagokat ami, a testi fejlődéshez, immunrendszer éréséhez, mozgás és kognitív képességek fejlődéséhez szükséges.

 

Hol kezdődnek a problémák?

Éppen a legérzékenyebb időszakban, 1-3 éves koruk között válnak a kisgyermekek gyakran ”problémás evőkké”: válogatni kezdenek, nem hajlandók új ételeket megkóstolni, vagy elutasítják amit korábban kedveltek. Sőt történhet mindez egyszerre. 

Nagyon sok szülő panaszkodik arról, hogy gyermeke vagy egyáltalán nem eszik gyümölcsöt, zöldséget, vagy csak kevés fajtát, kis adagokban.

A szakma ajánlása szerint a cél naponta 5 kisebb adag gyümölcs és zöldség elfogyasztása lenne.

A Te felelősséged a szokások kialakítása!

Tudod, hogy többször kell kóstoltatni, tudod hogy kitartóan kell próbálkozni az új ízekkel, de már eléggé elfáradtál: bevásároltál, cipekedtél, elkészítetted… és mégis minden erőfeszítés hiábavalónak tűnik…
Csak egy-két falatot eszik meg ímmel- ámmal, ha egyáltalán hajlandó megkóstolni… Te csüggedten ülsz, vagy éppen kikelsz magadból, pedig annyira szeretnéd – a gyereked érdekében- jól csinálni!
Szeretnél változtatni ezen, de ebben a lelkiállapotban, és a meglévő lehetőségeid között már nem sok esélyt látsz. Úgy érzed magadra maradtál a családon belül a problémáddal.

A WellVital segítségével az étkezés ismét öröm lesz. 

Dőlj hátra, végy egy nagy lélegzetet, és felejtsd el a korábbi kálváriát, új időszak fog kezdődni számotokra.

Csak egy kanál kell hozzá, hogy gyümölcsök, zöldségek minden korábbinál nagyobb mennyisége egyszerűen, és nagy élvezettel eltűnjön a gyermeked pocakjában.

Gyermeked szervezete hamar fel fog töltődni a szükséges tápanyagokkal, mert a vákuumszárítás és sűrítés technológiájának köszönhetően az ellenőrzött alapanyagokból készülő koncentrált táplálékok rendkívül könnyen felszívódnak.

És olyan finom, hogy azt fogod hallani: “Kérek még…”

 

Magadról se feledkezz el!

Ha gyermeked minden nap, könnyedén, erőltetés nélkül rengeteg értékes táplálékot megeszik, lelki nyugalommal tölt majd el, és Téged is könnyen továbblendít a problémákon. Mindezt úgy, hogy időt, energiát spórolsz, szinte “maguktól” mennek majd a dolgok.

Te is érezd jól magad a bőrödben!
Az ANYASÁG hivatás, ami célt ad az életednek. Ha szívvel-lélekkel csinálod napi 24 órában, és a saját szükségleteidet a család igényei mögé szorítod, könnyedén kiéghetsz, és legyengülhetsz fizikailag.

Szerezd vissza a vitalitásod, miközben gyermekedet is jól táplálod!

NEKED VALÓ A WELLVITAL, HA

  • természetes, adalékmentes alternatívát, megbízható, ellenőrzött minőséget keresel
  • egyszerű, gyors megoldásra vágysz, amit könnyen magaddal vehetsz és bárhol elfogyaszthatsz
  • segítséget keresel a legnehezebb napokra is, amikor minden a feje tetejére áll
  • közösségbe járó gyereked immunrendszerét a legtermészetesebb módon akarod támogatni
  • lényeges, hogy finom legyen, örömmel elfogadja a gyereked és a családod többi tagja is
  • olyan megoldást szeretnél, amivel visszaszerezheted saját vitalitásodat

NÉZZ KÖRÜL AZ ÉLÉSTÁRBAN! 

Cékla

Cékla

Fejlődő szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Növeli a szellemi és a fizikai állóképességet. Összetevői erősítik az immunrendszert, támogatják a vérképzést, javítják az emésztést.

Tőzegáfonya

Áfonya

Javítja a vérképet, csökkenti a fáradtságérzetet, növeli az izmok terhelhetőségét. 
Hozzájárul az egészséges keringéshez. Támogatja a vese működését. 
Erősíti az immunrendszert.

Sárgarépa

Sárgarépa

Növekedésben lévő szervezet számára kiváló ásványianyag forrás (egészséges csontozat, fogazat)
Hatóanyagai támogatják az immunrendszer működését, és szerepet kapnak a bőr, szem védelmében.

Ananász

HOMOKTÖVIS

Összetétele és hatóanyagai miatt gyógyászati értékű.
Támogatja a májat.
Kiváló immunrendszererősítő.
Hámszövet, nyálkahártya védője.

Tőzegáfonya

Tőzegáfonya

Húgyúti ferőzések és a felfázás hatékony ellenszere, antibiotikumok alternatívája lehet. Magas vitamin-, ásványi anyag-tartalma támogatja az immunrendszer hatékony működését.

Cékla

Bodzabogyó

Növeli a vérben a gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék számát. Hatékony megfázás, influenza, köhögés, felső légúti fertőzések megelőzésében, és a felépülés gyorsításában.

Ananász

ANANÁSZ

Természetes forrása a B vitamin csoportnak.
Nem szteroid típusú gyulladáscsökkentő.
Gátolja a vérrög képződést.

Cékla

ALMA - ALMAPEKTIN

Hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, szorulás és hasmenés esetén is segítség. Vércukorszint ingadozását csökkenti.
Javítja más tápanyagok felszívódását. Felső légúti gyulladásokat csökkenti.

Sárgarépa

Vörös szőlő

Vasban és folsavban gazdag.
Polifenoljai gyulladásgátló hatásúak, immunrendszert támogatják vírusos fertőzések esetén.
Előnyös a fokozott szellemi és fizikai igénybevételek esetén.

Tőzegáfonya

CITROM

A C-vitaminok és a bioflavonoidok szerves együttes jelenléte erősíti az immunrendszert. Segíti az emésztőrendszer működését is.

Cékla

Csicsóka

Ásványianyag és nyomelempótlásra (kálium, kalcium, magnézium, foszfor, cink) ajánlott. Vércukorszintet stabilan tartja. Kiváló prebiotikum:
bélflóra egészségének megőrzéséhez
és egyensúlyának visszaállításához

Zeller kupac

Zeller

Kiváló ásványianyag forrás.
Jótékonyan hat az étvágyra, az emésztésre, idegrendszerre, tulajdonképpen az egész anyagcserére. Hatásos bőrbetegségek esetén. Vízhajtó haátsú. 
Zellerre érzékenyeknek nem ajánlott!

EGY KATTINTÁSRA A MEGOLDÁSTÓL

A wellvital.hu-n megmutatom neked, hogy az egészség természetes állapotunk, a folyton változó körülmények és a felgyorsult élettempó mellett is.
Gyümölcsökkel, zöldségekkel – étrendkiegészítők nélkül –élvezetesen, kényelmesen, praktikusan a mindennapokban.
Szeretettel ajánlom neked, ha számodra is első a családod és a magad egészsége, miközben számtalan más feladatban is helyt kell állnod.